Trrring… de bel. “Het FD wenst u fijne feestdagen!” zegt de vrouw. Mijn hart maakt een sprongetje. Elke morgen gaat ze door weer en wind en brengt ze onze krant. Het doet me zeker in deze tijd denken aan vroeger. Vijf jaar lang stond ook ik voor dag en dauw op om de ochtendkrant te bezorgen. En hoe koud en donker het soms ook was, ik denk er nu met een warm gevoel aan terug. Een paar dagen voor Kerst ging ik altijd langs met mijn kaartjes om mijn ‘beloning’ in ontvangst te nemen. Vooral de waardering die ik kreeg voor het altijd keurig op tijd bezorgen van de krant, voelde goed en motiveerde mij enorm. Ik fietste graag om voor die ene meneer op de Emmalaan, die dan nét op tijd de krant had voordat hij naar zijn werk ging. 25 gulden kreeg ik, omdat hij er zo ontzettend blij mee was. 

Stapje extra…

Nog steeds word ik blij van een stapje extra zetten. Mensen verrassen. Tevreden en blije klanten maken. Want, of je nu kranten bezorgd of werkt als trainer of als virtual assistant… de drang om de ander service te bieden is er gewoon. Dat heb jij waarschijnlijk ook. Je bent betrokken, je voelt je verantwoordelijk en je denkt mee. Dat is de waarde die je levert. Dat is jouw ‘personal touch’. En juist die ‘touch’ is essentieel voor jouw succes. En je maakt er ondertussen de wereld een beetje beter en leuker mee.

Kiezen

Ik streef er altijd naar om die ‘personal touch’ te leveren. Want het helpt me om aan het eind van de dag tevreden terug te kijken naar wat ik heb gedaan. Maar soms zit het me ook vreselijk in de weg. Dan kan ik door drukte die ‘personal touch’ niet leveren zoals ik dat wil. Weet ik dat ik keuzes moet maken omdat ik mijn tijd maar een keer kan besteden. En die keuzes maken.. dat is wat ik regelmatig uitstel omdat ik dat lastig vind. Als ik voor het een kies, dan sluit ik het ander uit. Tenminste, zo voelt het. Toch is keuzes maken essentieel. Voor het bepalen van je koers, voor het behouden van focus, om jezelf ruimte te gunnen, voor je creativiteit, om kwaliteit te blijven leveren en om je klant die aandacht te geven die hij of zij verdient. Kiezen is winnen!

Win-win

Maar wat moet dat moet. Zo heb ik voor het nieuwe jaar besloten om afscheid te nemen van VA school, het bedrijf dat ik samen met Hanneke Wessel heb opgericht. VA school is er speciaal voor startende virtual assistants om hun te begeleiden bij het opzetten van een eigen VA business. VA school is in goede handen bij Hanneke, die heel veel mooie nieuwe plannen heeft om ons bedrijf nog beter te maken. Zo kan ik me de komende tijd met een gerust hart ontfermen over ons gezin en het vierde kindje wat we binnenkort mogen verwelkomen. Daarna is er weer voldoende tijd om de ‘personal touch’ te blijven leveren aan mijn opdrachtgevers. Een fijne gedachte…

Ik wens je mooie en liefdevolle feestdagen!

Groetjes,
Nathalie

Chat openen
×