Je kent ze vast wel… van die types die het liefst alles zelf doen. Niet omdat ze denken dat ze alles kunnen of dat ze de beste zijn. Ze doen het gewoon graag zelf, ze willen er iets van leren, zijn soms wat naïef en misschien nog wel de belangrijkste reden: ze willen anderen er niet mee ‘lastigvallen’. Ze weten precies wat hun stip op de horizon is.

Zo’n type virtual assistant dus… dat ben ik! En daar is niks mis mee, daarmee bereik ik eigenlijk altijd wat ik wil. Maar soms zit ik mezelf ook weleens in de weg. Loop ik vast. Is het ineens toch wel een beetje veel, zo helemaal in m’n eentje.

Met m’n neus op de feiten

Vorige week had ik zo’n momentje. Keihard had ik gewerkt aan mijn nieuwe website. De aan mezelf opgelegde (misschien wel iets te strakke) deadline was al 3 keer verschoven en nog was mijn website niet af. Sterker nog, ik kon niet verder door technisch geneuzel en niks was naar m’n zin. Heel chagrijnig was ik én teleurgesteld. En tegelijkertijd moest ik ook ontzettend om mezelf lachen…

Ik vertel organisaties en ondernemers dat ze al het werk wat niet bij hun core business hoort uit handen moeten geven aan een expert, zoals een virtual assistant. Dat is niet waar hun kracht ligt, daar moeten ze snel van af. En wat doe ik zelf? Juist ja! Veel tijd en energie stoppen in iets waarin ik geen expert ben. En ja, het is leuk en leerzaam. En nee, het is niet slim.

Mijn held

Dus ik besloot: iemand moet mij helpen en wel meteen. Gelukkig was daar mijn websiteheld die me heeft geholpen om mijn website helemaal naar wens te maken en live te zetten. Het is tenslotte wel zijn expertise. En ik ben superblij met het resultaat!

Virtual assistant als expert

Heb jij ook af en toe zo’n moment… dat je echt hulp nodig hebt? Dat het te veel is? Dat je vastloopt? Op dit moment ondersteun ik als virtual assistant zes opdrachtgevers die allemaal op dit punt hebben gestaan. Zij hebben ervoor gekozen om werkzaamheden uit te besteden. Want dat geeft rust, energie en focus.

Gratis adviesgesprek

Als je dan eenmaal het besluit hebt genomen om je te laten ondersteunen door een virtual assistant, hoe pak je dat dan aan? Wat ga je uitbesteden en wat niet? Naar welke ondersteuning ben je op zoek? En waar moet je bij het selecteren van een virtual assistant op letten? Vraag een gratis adviesgesprek aan en ik help je om al deze vragen te beantwoorden.

Groetjes,
Nathalie

Chat openen
×