Je bent een ambitieuze ondernemer. Met passie werk je aan het succes van jouw bedrijf. Dat is hard werken, het levert veel energie en een mooie omzet op. Toch zijn er zaken die anders kunnen, die meer aandacht verdienen, die efficiënter kunnen, met meer structuur. Je laat hierdoor kansen liggen. Maar het zetten van de ‘next step’ is tot nu toe nog niet gelukt…

Andere ondernemers heb je er misschien weleens over gehoord, of je leest er nu voor het eerst over. Een virtual assistant is een persoonlijke (online) assistent die jou helpt om deze ‘next step’ op korte termijn te zetten.

De 7 belangrijkste voordelen van het werken met een virtual assistant op een rij:


1. Focus

Door de inzet van een virtual assistant krijg je de mogelijkheid om je volledig te focussen op je core business: dat waar je goed in bent, waar je energie van krijgt, waar je geld mee verdient. Een virtual assistant regelt de rest.

2. Flexibiliteit

Als ondernemer blijf je graag flexibel. Je wilt zo min mogelijk verplichtingen en vaste kosten, maar wel zeker zijn van ondersteuning wanneer jij dat nodig hebt. Een virtual assistant werkt als zelfstandig ondernemer en weet maar al te goed hoe dat werkt. Ze is flexibel en staat klaar wanneer jij haar nodig hebt.

3. Expertise

Jij weet waar je goed in bent, waarom klanten voor jou moeten kiezen, wat jouw expertise is. Maar je bent niet overal een kei in, daarnaast geven bepaalde taken je weinig voldoening, misschien verspillen ze zelfs wel energie. Een virtual assistant houdt van organiseren, structureren, aanpakken en puntjes op de i zetten. Dat is waar zij goed in is, dat is haar expertise.

4. Kostenbesparing

Werk uitbesteden en toch kosten besparen? Ja, je leest het goed. Heb je weleens uitgerekend hoeveel tijd je nu kwijt bent aan randzaken? En wat dit, vermenigvuldigt met jouw tarief, eigenlijk kost? Het inschakelen van een virtual assistant zal je onderaan de streep geld besparen omdat zij met meer focus en kennis van zaken aan het werk is.

5. Ondernemersgeest

Geen enkele ondernemer is hetzelfde. Iedere ondernemer heeft z’n eigen visie, ideeën en mindset. Toch hebben ze ook veel gemeen. Omdat de virtual assistant zelf ook ondernemer is, begrijpt ze precies wat belangrijk voor jou en je bedrijf is. Ze fungeert als sparringpartner, is betrokken en denkt graag met je mee.

6. Professionalisering

Met het inschakelen van een virtual assistant, versterk je de professionele uitstraling van je bedrijf. Er is structuur, een goede coördinatie en een centraal aanspreekpunt. Wel zo fijn, voor jou en voor je klanten.

7. Liefde

Jouw passie komt tot uiting in je bedrijf. Klanten voelen hoe er gewerkt wordt met liefde, energie en alleen voor het beste resultaat. Een virtual assistant heeft liefde voor haar vak. Ze ondersteunt met een glimlach, die voor haar klanten (en voor de klanten van haar klanten) zichtbaar is.

Ideaal toch, al die voordelen van een virtual assistant? Wat zou jij het liefst vandaag nog uitbesteden? 😊

Wil je meer weten over het werk van een virtual assistant en wat een virtual assistant specifiek voor jou kan betekenen? Leuk om daar eens samen over te sparren. Neem gerust contact met me op via info@officesupportetc.com of 06-30516474.

Klik hier om nog meer blogs te lezen.