Waarom ontwikkeling zo belangrijk is!

 

ontwikkeling

Ik heb gemerkt dat niet alle managementondersteuners bereid zijn zich te ontwikkelen. Sommigen vinden hun baan leuk zoals deze is en hebben geen behoefte om bij te leren of door te groeien. Anderen willen wel, maar kunnen daar niet altijd de tijd en energie voor vinden of het ontbreekt aan mogelijkheden binnen de organisatie waar zij werken. Er is ook een groep managementondersteuners die zich maar al te graag wil ontwikkelen. Hier ben ik er één van. Waarom? Ik vind het belangrijk, houd ervan om mezelf uit te dagen, ben leergierig maar vind het vooral heel erg leuk!

Ik ben ervan overtuigd dat je verder komt in je carrière als je open staat voor ontwikkeling. Het houdt je scherp en maakt je enthousiast. Daarnaast maakt het je werkzaamheden en de manier waarop je deze uitvoert veel afwisselender. Door jezelf te ontwikkelen, krijg je steeds nieuwe inzichten die je aansporen om verrassend te zijn. Je zult de dingen net even anders doen of net dat stapje extra zetten waardoor je collega’s je extra dankbaar zijn.

Als je enthousiast bent en open staat voor nieuwe werkzaamheden, zullen collega´s je eerder vragen om ondersteuning en vaker zaken uit handen geven. Zo begon ik me een aantal jaar terug te bemoeien met het intranet, inmiddels ben ik daar verantwoordelijk voor. Ook op facilitair gebied begon ik met het oppakken van een aantal lopende zaken, nu ben ik binnen onze organisatie het aanspreekpunt op het gebied van facilitaire zaken en verhuizingen. Wanneer je volledige verantwoordelijkheid neemt over je werkzaamheden, kun je deze zelfstandig en op je eigen wijze uitvoeren. Veel leuker dan wanneer iemand je vertelt hoe je het moet aanpakken!

Daarnaast probeer ik variatie aan te brengen in de uitvoering van werkzaamheden. Niets is zo gemakkelijk als oude overzichten en mailtjes te pakken en deze als basis te gebruiken. Soms kies ik ervoor om dit bewust niet te doen en eens opnieuw te beginnen. Ook bekijk ik bij reguliere werkzaamheden regelmatig of de werkwijze die ik heb, wel de meest efficiënte is. Door kritisch naar je manier van werken te kijken, kom je soms tot de conclusie dat je iets doet ´omdat je het altijd zo doet´. Deze automatische piloot is soms heerlijk om in te schakelen, maar maakt het je werk leuker?

Ontwikkeling vs mijn carrière

Het secretaressevak kwam bij mij ´aanwaaien´. Na het behalen van mijn havo-diploma had ik namelijk geen idee welke richting ik wilde kiezen. Iets met economie, dat trok me wel. Maar een hbo-opleiding van 4 jaar? Ik was 17 en mocht van mijn ouders een opleiding kiezen met als voorwaarde dat ik deze ook volledig zou afronden. Of dit dan de juiste keuze zou zijn…

Via een kennis kreeg ik een vakantiebaantje op het hoofdkantoor van StarJob secretaresse uitzendbureau. Al snel had ik in de gaten dat zo´n kantoorbaan wel iets voor mij was. Ik besloot een verkorte mbo-opleiding tot directiesecretaresse/managementassistente te volgen. Drie maanden naar school en vervolgens een half jaar stage lopen. Daar had ik wel zin in. Vanaf de eerste schooldag wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt. Met inmiddels elf jaar werkervaring, ben ik nog altijd enthousiast over het secretaressevak.

Mijn stageperiode bracht ik door bij De Leeuw Adviesgroep in Rijnsburg. Ik had mijn draai snel gevonden en kreeg al na twee maanden een contract aangeboden. Tijdens het zwangerschapsverlof van mijn leidinggevende, mocht ik het secretariaat zelfstandig runnen. Een grote verantwoordelijkheid voor een 19-jarig meisje. Toen mijn collega weer terugkwam van verlof was de uitdaging er voor mij wel van af. Ik besloot om mijn vleugels uit te slaan en verder te kijken.

Er werd een junior secretaresse gezocht op het hoofdkantoor van StarJob en aangezien ik StarJob nog kende van mijn vakantiebaan, besloot ik om te solliciteren. De term ´junior´ sprak mij echter niet zo aan; ik had tenslotte al twee jaar werkervaring en was daar zelf behoorlijk trots op. Maar, tijdens mijn sollicitatiegesprek raakte ik toch overtuigd: hier wil ik werken! Eenmaal aan het werk kwam ik erachter dat ik nog héél veel kon leren. En dat heb ik gedaan.

Door de jaren heen ben ik doorgegroeid naar secretaresse. Na het afronden van de avondopleiding Officemanagement in 2007 kreeg ik bij StarJob de functie van officemanager aangeboden. En of ik dat wilde! Het was de ideale manier om het geleerde direct in praktijk te brengen en een mooie beloning voor mijn studie-inspanning.

Na twee jaar met veel plezier als officemanager gewerkt te hebben, begon het studeren toch weer te kriebelen. Ik wilde meer uit mijn rol als leidinggevende halen en ook de samenwerking met mijn collega’s verbeteren. In 2009 begon ik aan de avondopleiding Coaching die ik in 2010 heb afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik vooral op het gebied van zelfinzicht veel geleerd. Hierdoor begrijp ik mijn gedachtes en gevoelens beter, wat zakelijk maar ook op privégebied veel voordelen heeft.

Op 1 juli 2010 is StarJob gefuseerd met Secretary Plus. Voor mij was dit een bijzonder en leerzaam proces: twee secretariaten moesten omgedoopt worden tot één secretariaat. Een behoorlijke uitdaging die ik met beide handen heb aangepakt en afgerond. Momenteel ben ik nog steeds werkzaam op het hoofdkantoor van Secretary Plus, nu in functie van directiesecretaresse.

Wat de toekomst mij op werkgebied gaat brengen? Nog geen idee! In juni verwachten mijn vriend en ik ons eerste kindje. Een spannende nieuwe fase in ons leven waardoor er veel gaat veranderen. Straks ben ik 16 weken afwezig en daarna ga ik drie dagen werken. Hoe dat gaat bevallen? Dat moet ik ervaren. Maar eerst ga ik genieten van de mooie periode die voor me ligt!

Groeten,
Nathalie

Klik hier om terug te gaan naar de blogberichten.

  • 20 januari 2012