Waarschijnlijk heb je er weleens iets over gehoord of over gelezen: de virtual assistant! Het lijkt wel een hype op dit moment. In ieder geval binnen mijn netwerk, op de websites die ik bezoek en in de nieuwsbrieven die ik graag lees.

Ik kan me voorstellen dat het begrip ‘virtual assistant’ (oftewel VA) bij veel mensen nog niet zo bekend is. Omdat ik heilig geloof in het concept van de VA (en ik de afgelopen jaren veel VA’s mocht helpen bij het opstarten van hun bedrijf), vertel ik er graag iets meer over.

Wat is een virtual assistant?

Een virtual assistant is een ervaren ondersteuner die bedrijven en ondernemers werk uit handen neemt. Haar inzetbaarheid is flexibel, afgestemd op de behoefte van de opdrachtgever. Dit kan variëren van een uur per maand tot 40+ uur per week. De werkzaamheden worden voornamelijk uitgevoerd vanuit huis of vanaf een flexwerkplek.

Door de inzet van een VA krijgen bedrijven en ondernemers de mogelijkheid om te focussen op hun core business: dat waar ze goed in zijn, voldoening van krijgen en vooral ook waar ze geld mee verdienen. De VA regelt de rest. Dat is haar expertise. Dat is waar zij blij van wordt.

Omdat de VA zelf ook ondernemer is, begrijpt ze precies wat belangrijk voor je is. Ze kan dan ook veel taken van je overnemen. Je kunt hierbij denken aan administratieve en financiële ondersteuning, projectondersteuning, agendabeheer, e-mailbeheer, het bijhouden van social media, het versturen van nieuwsbrieven, boeken van reizen, organisatie van evenementen, bijhouden van je website, het uitwerken en controleren van offertes en andere documenten… en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ideaal dus, zo’n virtual assistant!

Meer weten?

Wil je meer weten over het inschakelen van een virtual assistant? Heb je behoefte aan flexibele ondersteuning? Of ken je iemand die ondersteuning kan gebruiken? Vraag een gratis adviesgesprek aan, ik vertel er graag meer over!